Over podologie

Podologie in het algemeen

Wanneer u pijnklachten ervaart aan voet-, hiel- of enkel doet u er goed aan om naar een geregistreerd podoloog te gaan. Een podoloog is een specialist op het gebied van gewrichten, spieren, kapsels, banden en zenuwen in de voeten en enkels en geeft advies over het toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals therapie- en steunzolen, of het aanleren van een oefening of tapetechniek. Therapiezolen zijn over het algemeen een tijdelijke oplossing voor herstel of het ontzien van een bepaald deel van de voet van druk of belasting. Steunzolen zijn geschikt voor het corrigeren van bijvoorbeeld scheefstand of platvoeten.

De podoloog brengt de klacht in kaart door het stellen van vragen en lichamelijk onderzoek. Is er een noodzaak voor verdere behandeling in de vorm van therapie, oefening of training? Dan schakelt de podoloog een collega-zorgverlener in. De podologiepraktijk in IJsselstein is gespecialiseerd in een uitgebreider onderzoek met echografie. Wij richten ons vooral op het echografisch in beeld brengen van de oorzaak van de klacht en meedenken bij complexe pijnklachten in voeten en enkels.

Echografie bij voet- en enkelklachten

Uit onze ervaring blijkt dat lang niet alle klachten zijn op te lossen met een therapie- of steunzool. Daarom is uitgebreid onderzoek naar de klachten zo belangrijk. Bij Podozorg IJsselstein combineren we uw verhaal met de resultaten van lichamelijk onderzoek en echografisch onderzoek. Zo zoeken we naar de beste behandeling voor uw specifieke pijnklacht.

Vooral de echografie geeft ons vaak een nieuwe kijk op een bestaand probleem. Veel van onze patiënten hebben al meerdere behandelingen doorlopen, maar houden toch klachten. Wij zijn van mening dat je pas een goede behandeling kunt geven als je álles hebt gezien, dus ook binnen in de voet met behulp van echografisch onderzoek. We moedigen dan ook iedere patiënt aan om dit onderzoek te ondergaan als eerste stap in een behandelingstraject als uit de anamnese duidelijk wordt dat dit een meerwaarde kan zijn. Het is goed om te weten dat niet alle oorzaken met echografisch onderzoek in beeld kunnen worden gebracht. Stel, dat wij geen antwoord kunnen vinden, dan weten we wel wat de best mogelijke vervolgstap is. Kijk voor meer informatie over echografie op voet- en enkelechografie.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.