Over podologie

Podologie in het algemeen

Wanneer u pijnklachten ervaart aan voet-, hiel- of enkel doet u er goed aan om naar een geregistreerd podoloog te gaan. Een podoloog is een specialist op het gebied van gewrichten, spieren, kapsels, banden en zenuwen in de voeten en enkels. De podoloog brengt de klacht in kaart door het stellen van vragen en lichamelijk onderzoek.

Specialisatie in echografie van voet- en enkelklachten

De podologiepraktijk in IJsselstein is gespecialiseerd in een uitgebreider onderzoek met echografie. Wij richten ons vooral op het echografisch in beeld brengen van de oorzaak van de klacht en het meedenken bij complexe pijnklachten in voeten en enkels.

Echografisch onderzoek kan meer inzicht in bepaalde klachten geven en soms een nieuwe kijk geven op een bestaand probleem. Veel van onze patiënten hebben al meerdere behandelingen doorlopen, maar houden toch klachten. Wij zijn van mening dat je pas een goede behandeling kunt geven na een uitgebreid onderzoek, hierbij hoort ook het van binnen bekijken van de voet door medische beeldvorming zoals echografie. Uit de anamnese wordt duidelijk wordt of echografie een meerwaarde is, want helaas kunnen niet alle klachten even goed in beeld gebracht worden.

Echografie draagt bij aan het vinden van de oorzaak, een efficiënte en snelle inzet van behandeling en daardoor een beter herstel. Kijk voor meer informatie over echografie op voet- en enkelechografie.

Effectieve behandeling voor voet- en enkelklachten

Bij Podozorg IJsselstein combineren we uw verhaal met de resultaten van lichamelijk onderzoek en echografisch onderzoek. Zo zoeken we naar de beste behandeling voor uw specifieke pijnklacht. Een podoloog geeft advies over het toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals therapie- en steunzolen, of het aanleren van een oefening of tapetechniek. Therapiezolen zijn over het algemeen een tijdelijke oplossing voor herstel of het ontzien van een bepaald deel van de voet van druk of belasting. Steunzolen zijn geschikt voor het corrigeren van bijvoorbeeld scheefstand of platvoeten.

Uit onze ervaring blijkt dat lang niet alle klachten zijn op te lossen met een therapie- of steunzool. Is er een noodzaak voor verdere behandeling in de vorm van therapie, oefening of training? Dan schakelt de podoloog een collega-zorgverlener in. Stel, dat wij geen antwoord kunnen vinden, dan weten we wel wat de best mogelijke vervolgstap is.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.