Chronische of aanhoudende klachten

  • Heeft u aanhoudende pijn aan voet of enkel?
  • Bent u al eerder behandeld voor voetpijn of enkelklachten?
  • Geeft een therapiezool geen verlichting?
  • Wilt u weten waar uw klachten vandaan komen?
  • Wilt u niet langer van het kastje naar de muur gestuurd worden?

Meerdere behandelingen, geen verbetering

Helaas is het zo dat lang niet alle klachten in één behandelingstraject worden verholpen of verminderd. Veel patiënten hebben aanhoudende of terugkerende klachten. Bij Podozorg IJsselstein geloven we erin dat echografisch onderzoek in deze gevallen uitkomst kan bieden. Echografie verklaart mogelijk waarom eerdere behandelingen niet zijn aangeslagen. Weten wat u mankeert, dat is een goed begin. Onze praktijk is vrij toegankelijk. U heeft geen doorverwijzing nodig en er is geen wekenlange wachttijd.

Verder onderzoek voor duidelijke diagnose

Zo wordt ‘hielspoor’ vaak als eerste genoemd bij hielpijnklachten. Toch blijkt dat hielpijn veel vaker een andere oorzaak heeft en datzelfde geldt voor voorvoetklachten. Het kan gaan om klassieke hielspoor, maar veel vaker om een verdikte aanhechting van de peesplaat. En zo zijn er nog tientallen andere oorzaken. Bij de doorgezakte voorvoet is er een wezenlijk verschil in behandeling wanneer de klachten worden veroorzaakt door een zenuwinklemming of wanneer gewrichtsirritatie de oorzaak is.

Met lichamelijk onderzoek alleen is het niet altijd mogelijk om onderscheid te maken in de oorzaak van de pijnklachten. Echografie geeft gedetailleerde kennis over klachten en dat maakt het mogelijk om bepaalde oorzaken, zoals gewrichtsirritatie, zenuwinklemming of peesaandoeningen, met zekerheid uit te sluiten.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.